Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Autor Wątek: Opinie  (Przeczytany 978 razy)

Offline Stanisław Klocek

Opinie
« dnia: 24 Wrzesień, 2017, 17:39 »
Opinie dotyczące Swiadków Jehowy
Wywiad z Zofią nawiązującą do manifestacji przed Biurem Oddziału w Nadarzynie.
« Ostatnia zmiana: 24 Wrzesień, 2017, 17:43 wysłana przez Stanisław Klocek »
Moja nazwa użytkownika Skype gambitku - Strony Web http://bibliokrety.vg1.pl/news.php


Offline Stanisław Klocek

Odp: Opinie
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Wrzesień, 2017, 12:50 »
Warto gromadzić w tym wątku opinie ŚJ i ich adoratorów (gdziekolwiek indziej publikowane) odnośnie ex-ŚJ zarówno pozytywne, ale przede wszystkim te obraźliwe. O ile możliwe z podaniem źródła, aby mieć porównanie, kto zachowuje się szlachetnie, a kto nie. Podaję te, które mają na celu poniżyć ex-ów. Chciałbym podkreślić, że komentaż udzielony do wpisu Kamila był doceniający ich narodzonego potomka, i pytanie "co tam u was słychać?", a zamiast Kamila, jego żona zareagowała jak czytacie, poza tym wspominając, iż Jehowa pisała przez ,,ch".
« Ostatnia zmiana: 30 Wrzesień, 2017, 13:05 wysłana przez Stanisław Klocek »
Moja nazwa użytkownika Skype gambitku - Strony Web http://bibliokrety.vg1.pl/news.php


Offline Stanisław Klocek

Odp: Opinie
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Wrzesień, 2017, 15:07 »
Niewielu jest ludzi [w pełni] zadowolonych ze swojej pracy,ze swojego małżeństwa,dzieci,z siebie itp.
Niewielu ze świadków żałuje tego,że została "świadkami".
Niewielu,jeżeli ktokolwiek z nas przekonuje,że nasza organizacja jest "doskonała".
Nie jest.
Jak pisałem :
"Nie ma doskonałych małżeństw ponieważ nie ma doskonałych ludzi".
I nasza organizacja stworzona jest [,że tak powiem na każdym jej szczeblu ] z niedoskonałych ludzi. [Nieopacznie niechcący usunąłem na cmentaż, a powinienem ten drugi, więc go przywracam w cytacie]
Powyższy post można zaliczyć do opinii, ale następnego postu dotyczącego posłuszeństwa wobec przełożonych Heb.13:17-18 nie zatwierdziłem, gdyż nie dotyczy opini wątku, a dotyka kwestii doktrynalnych. Poszukaj tam, czy niema już takiego tematu, a jeśli nie, to załóż nowy.
« Ostatnia zmiana: 30 Wrzesień, 2017, 15:22 wysłana przez Stanisław Klocek »
Moja nazwa użytkownika Skype gambitku - Strony Web http://bibliokrety.vg1.pl/news.php


Offline Stanisław Klocek

Odp: Opinie
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Październik, 2017, 15:10 »
Trudna jest rola administrowania, co zatwierdzić, co nie, co wrzucić do kosza, komu odebrać prawa komentowania. Relacje z manifestacji, które udostępniłem na swym kanale YT, spowodowały jakby był wsadzony kij w mrowisko, usiłując wszelkimi sposobami rozwalić, zaśmiecić, ośmieszyć, kłamać, grozić itp. Przodują w tym adoratorzy ŚJ, lub sami ŚJ określający się podstępnie za katolika, bądź za ateistę, byle podważać słuszne intencje manifestujących, a po drodze wszystkich innych. Takie jest ich wnętrze, gdy zewnętrznie ubrani w przymioty; cichych, pokornych, sprawiedliwych, pokojowo usposobionych itp. Pokażę dla przykładu nijakiego 'djzakiebisty', który strzela krótkimi seriami komentarzy na oślep jak ten w Las Vegas aby zasypać wszystkich innych. Udzielam wglądu do mej zakładki ,,Do przejrzenia". Jest tam też komentarz Viktoria M., który wprawdzie stoi po stronie manifestujących, ale jest to komentarz nawołujący do zabójstwa. Apeluję, aby nikt z ex, ani z nami sympatyzujący nie zachowywali się w ten sposób. Swą postawą chcemy pokazać, że nie można widzieć w nas kiboli, którzy chodzą na stadiony aby rozrabiać. Pokażmy, że jesteśmy ludźmi pokojowo nastawionymi, ale jednocześnie nienawidzącymi niesprawiedliwości posługującymi się orężem słowa kłamliwego jak robi to CK z Warwick.
« Ostatnia zmiana: 05 Październik, 2017, 15:25 wysłana przez Stanisław Klocek »
Moja nazwa użytkownika Skype gambitku - Strony Web http://bibliokrety.vg1.pl/news.php


Offline Efektmotyla

Odp: Opinie
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Październik, 2017, 22:48 »
Witaj Stanisławie :)

Wywiad z Zofią poruszył mnie bardzo. Dobrze że to utrwaliłeś i jest dostępne dla szeregu odbiorców.
Komentarze/dyskusje z ludźmi ,,specjalnej troski" to jest jakiś matrix  :o  szokkompletny

Jedyne wyjaśnienie to to że przesunęliśmy się na wykresie  ;D ;D ;D

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

Te ,,później wygrywasz" to odległa przyszłość być może nawet 3-4 lata  8-)         I co jak co ale pomylę się w tym proroctwie (o ile się pomylę) o wiele mniej niż Joseph Franklin Rutherford w swoich proroctwach :P


Offline Stanisław Klocek

Odp: Opinie
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Październik, 2017, 19:23 »

W relacji Przekroczenie bramy w Nadarzynie (13 477 wyś) w komentarzach nijaki 'Jurand' próbuje ośmieszyć manifestujących następująco.

Jurand
- Słusznie. Weszli jak świta bramą główną. jednak  musieli wyjść boczną , jak niepyszni. Film dla odstępców nie udał się.
                       Riposta.
Stanisław K. - Jurand napisał: "Weszli główną bramą, a wyszli furtką". Zgodnie z wykładnią Jezusa manifestujący ostatecznie znajdują się na właściwej drodze, parafrazując. Mat 7:13-14 - "Weszliśmy szeroką bramą prowadzącą do zagłady odstępców, a wyszliśmy wąską furtką prowadząca do życia". Jurand nie prorokował od siebie, ale od Boga  Ja 11:51.
Ps.
Trochę osamotniony jestem w komentarzach, chyba z powodu, że mało z was ma założone konto na YouTube, a bez konta chyba nie ma możliwości udzielać komentarzy. Po założeniu konta, wystarczy dokonać choć jednej Subskrypcji lub Playlisty, aby zadziałało.
Moja nazwa użytkownika Skype gambitku - Strony Web http://bibliokrety.vg1.pl/news.php


Offline xXx

Odp: Opinie
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Październik, 2017, 19:55 »
Wiesz nwm czy jest sens z nimi dyskutować. Są to pewnie świadkowie którzy udają że nie są świadkami aby wyszło że ich komentarze były ,,obiektywne". Ja bym ich zapraszał na rozmowę Pw bądź dyskusja forum.


Offline Stanisław Klocek

Odp: Opinie
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Październik, 2017, 21:42 »
Rzeczywiście, że czasem trzeba mieć dużo odporności, gdy nie docierają żadne argumenty, a to zniechęca. No cóż, dopóki sił starcza staram się na moje skromne możliwości edukować. Kolejnym następnym był jeden taki, któremu cokolwiek by nie napisać, to robił popisy swej "mądrości". Gdyby napisać, że Nadarzyn powinien usunąć dane na żądanie, to źle, gdyby usunęli też źle. Co by nie zrobili manifestujący, to zawsze są złymi ludźmi. Doprowadził do tego stopnia, że zarzucił mi o bezprawne przechowywanie i upublicznianie jego danych. Tymi danymi jest jego Nazwisko i imię, (niewiadomo czy prawdziwe, czy pseudonim i nic więcej), które sam pisząc komentarze zrobił to pod filmem na YT.  W swej zuchwałości kazał usunąć jego dane licząc, że nie będę mógł sprostać jego żądaniu. ,,prosze żebyś wykasował moje dane osobowenie". Dałem jemu 3 godziny czasu. Niestety nadal nie wykazał dobrej woli, w związku z czym zamieściłem komentarz już po usunięciu jego z kanału, w którym cytuję jego ostatnie pytanie z mą odpowiedzią: ,,
Cytuj
A SKĄD JA TO MAM WIEDZIEĆ CZY USUNIESZ CZY NIE? potem za kilka lat sie odezwe i poprosze o moje dane osobowe ktore tam przechowujesz..." Odpowiadam. Na takiej samej zasadzie działa Nadarzyn z nami.
Nie wiem, czy będzie miał możliwość choćby odczytać?
Ps
Kto niema rejstracji na You Tube, niech napisze, czy są dla niego widoczne komentarze?
« Ostatnia zmiana: 11 Październik, 2017, 21:53 wysłana przez Stanisław Klocek »
Moja nazwa użytkownika Skype gambitku - Strony Web http://bibliokrety.vg1.pl/news.php


Offline gangas

Odp: Opinie
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Październik, 2017, 00:32 »
Nie przejmuj się to następny odłam Świadków Jechowy. Jeszcze nie widzałem takiej pisowni. A oni są :D :D :D :D
Jutro to dziś tyle że jutro.


Offline owcaJehowy

Odp: Opinie
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Listopad, 2017, 09:31 »
Rzeczywiście, że czasem trzeba mieć dużo odporności, gdy nie docierają żadne argumenty, a to zniechęca. No cóż, dopóki sił starcza staram się na moje skromne możliwości edukować. Kolejnym następnym był jeden taki, któremu cokolwiek by nie napisać, to robił popisy swej "mądrości". Gdyby napisać, że Nadarzyn powinien usunąć dane na żądanie, to źle, gdyby usunęli też źle. Co by nie zrobili manifestujący, to zawsze są złymi ludźmi. Doprowadził do tego stopnia, że zarzucił mi o bezprawne przechowywanie i upublicznianie jego danych. Tymi danymi jest jego Nazwisko i imię.

Witaj Stanisławie!

Odnośnie danych osobowych, to wczoraj otrzymałam odpowiedź na swoje wezwanie do usunięcia moich danych osobowych oraz przysłania mi formularz S-77 itd.
Nagłówek listu : Droga Siostro! Procedura ustalenia statusu członkowskiego w wyniku złożenia listu zawierającego informację o rezygnacji z członkostwa jest w trakcie rozpatrywania. (A zaznaczam, że wysłałam 20 grudnia 2016r. do C.K. i umieściłam na swoim blogu i F.B. 20 grudnia 2016r.   mój blog: danutakubik.blog.pl )
Dowiedziałam się, że dane osobowe dotyczące mojej osoby  Związek otrzymał bezpośrednio ode mnie, w ramach prowadzonych wewnątrzzborowych postępowań dyscyplinarnych, postępowań przed GIODO oraz podanych w OBSZERNEJ KORESPONDENCJI przesłanej przeze mnie do starszych oraz Biura Oddziału na przestrzeni WIELU LAT.

A teraz czego dotyczyła ta moja obszerna korespondencja, której nie weryfikowano, a umieściłam na swoim blogu:-

Ogromną satysfakcję sprawiło mi wypowiedzenie tego co czuję i myślę o tym co się działo w moim życiu związanym z postępowaniem wobec mnie liderów organizacji. Nie miałam przez 25 lat możliwości zrobić
tego w organizacji która  szczyci się, że wszystko co się w niej dzieje jest mówieniem prawdy i poucza wszystkich na zewnątrz, że na tym polega droga prawdy jak oni postępują. Skandaliczne jest to, że łączą to z Bogiem a sprawiedliwości musiałam  szukać  w świeckim sądzie przy pomocy osób które oni nazywają odstępcami i osobami posługującymi się kłamstwem i to oni właśnie bronili prawdy o tym co się działo w moim życiu. 

Dziwnym paradoksem jest to, że wszyscy "odstępcy" składali zeznania prawdziwe  bez przyrzeczeń natomiast wszyscy bracia  starsi na czele z przewodniczącym z Biura Oddziału kłamali po złożeniu przyrzeczenia o tym, że będą mówić prawdę. To teraz  oceńcie co znaczy dla nich bycie w prawdzie.

 Po 22 latach  zostałam  wysłuchana  w  świeckim  sądzie. 2 listopada 2017r. ZAPADNIE WYROK    SĄDU   OKRĘGOWEGO   W   LEGNICY  o   godz.  12,00   w  sali nr 7  w    SPRAWIE   NARUSZANIA    MOICH   DÓBR   OSOBISTYCH   PRZEZ    JEDNEGO   STARSZEGO  ZBORU  w  Głogowie. On  był  zaskoczony  tym, że  w  ogóle  znalazł  się  jako  pozwany  na    sali  sądowej.

Zobaczymy, czy również postanowienie sądu w tej sprawie nas zaskoczy. Zapraszam na odczytanie  wyroku.

Niestety. Boleśnie się przekonałam, że  bracia starsi  podejmujący  w mojej sprawie  różne decyzje  myśleli, że  ja  pogodziłam  się  z  niesprawiedliwym   traktowaniem  i  nawet   nie chcieli  wiedzieć, co  ja  myślę  i czuję.

Ja wiem, że również  niektórzy  z  Was mówili mi, że to walka z wiatrakami i zniechęcali mnie do dalszej walki o sprawiedliwość i prawdę. Jednak ja wciąż wierzę, że Bóg widzi ile osób zostało skrzywdzonych w organizacji, która powołuje się na  Pismo  Święte, a  swoim życiem pokazują, że obietnice i zapewnienia liderów tej organizacji, w moim przekonaniu nie mają nic wspólnego z prawdziwym Bogiem.

Ja głęboko wierzę, że spełnią się słowa zanotowane w księdze Micheasza 6:1,2,8; 7: 7,8,9b."Lecz ja  będę  wypatrywała  Jehowy  Boga. Będę  wyczekiwała  Boga  mego  wybawienia . Mój  Bóg   mnie  wysłucha. Dopóki   nie  przeprowadzi  mojej  sprawy  sądowej  i  ze  względu  na  mnie  nie  uczyni  zadość SPRAWIEDLIWOŚCI. On mnie poprowadzi do światła; będę patrzyła na Jego SPRAWIEDLIWOŚĆ".

Na moim blogu są różne komentarze na mój temat, bo łatwo jest oceniać kogoś, jak się nie przeżyło tego, czego ja doświadczałam. Myślę, że osoby, które  były na mojej sprawie i poznały  wypowiedzi dwóch stron konfliktu, mogą  mieć   własne zdanie  w tym wątku. Zachęcam do odwiedzenia mojego bloga: - danutakubik.blog.pl

 Pozdrawiam Stanisławie, bo mieliśmy okazję poznać się osobiście i pośpiewać razem. Mam nadzieję, że  przyjedziesz zobaczyć, jaki wyrok zapadnie na sali  sądowej?

Danuta Kubik


Offline Nemo

  • Moderator
  • Wiadomości: 2 740
  • Polubień: 5252
  • Nie kradnę, nie zabijam, nie wierzę.
Odp: Opinie
« Odpowiedź #10 dnia: 01 Listopad, 2017, 10:18 »

Ten sympatyk śJ przypomina jota w jotę naszego forumowego Trampka. Ten sam poziom inteligencji.
« Ostatnia zmiana: 01 Listopad, 2017, 10:23 wysłana przez Nemo »
Niemądrym jest być zbyt pewnym własnej wiedzy. Zdrowo jest pamiętać, że najsilniejszy może osłabnąć, a najmądrzejszy się mylić.
Mahatma Gandhi